Facebook
Cum facem mancarea

Făina pentru pâinici, tăiţei, plăcinte şi altele

Când putem noi, folosim grâul făcut pe ogoarele noastre. Când nu avem cum să ajungem la moară sau pur şi simplu rămânem fără grâu de la noi, cumpărăm de la vecinii cu fabrica de făină în Buzău.

Lapte, Brânză şi Ouă

Le luăm de la ferma noastră de la Ziduri. Aici stăpân este Nea’ Valerică: şeful de fermă care ştie cum şi ce mişcă în ograda lui. Nea’ Valerică ne spune că, în curând, şi găinile lui încep să facă ouă, şi că o să ne umplem cofrajele de acolo.

 Solarul şi Grădina cu bunătăţi

Mărar, pătrunjel, ceapă, usturoi, ridichi. Primăvara punem cartofi, varză, fasole , hrean şi alte astfel de legume, care, într-o mancare, dau tot gustul. Avem şi o parcelă generoasă cu ierburi aromatice. Să dăm aromă  mâncărurilor.

Miere

Aici stăpân este tot un Nea’ Valerică, altul decât cel cu laptele. Omul nostru are stupii în spatele grădinii, adică al Valului, cum îi zicem noi.


Le îngrijim pe fiecare în parte
În fiecare dimineaţă, înainte să se trezească clienţii, fetele udă în gradină şi solar.  Când termină de udat, culeg ce au nevoie pentru ziua respectivă. Dacă rămân fără în timpul zilei, vin iar şi mai culeg…că doar e în spatele casei grădina, ca la orice gospodărie îngrijită. 

2006-2010. Copyright Casa Valverde. Toate drepturile rezervate