Facebook
Despre noi

Suntem pensiunea cu mâncare extraordinară, cu solar şi stupi de albine. Stăm în Poşta Câlnău, pe partea stanga cum vii dinspre Buzau si pe partea dreapta cum vii dinspre Ramnicul Sarat pe E85, acolo unde odată opreau poştalioanele pentru schimbatul cailor şi odihna călătorilor.

Legenda
Când nu ne numeam valverde, eram parte a unui vechi conac boieresc ce exista încă de la începutul anilor 1900.Dar înainte de conac a fost Poşta Câlnău. În secolul al XIX - lea s-a înfiinţat în aceste locuri clădirea poştei de călători şi a poştei de scrisori, care făceau parte din traseul poştal ce lega Bucureştiul de Iaşi. Poştalioanele opreau aici pentru schimbatul cailor şi odihna călătorilor.

Cu timpul, aici la Câlnău, denumire ce provine de la râul cu acelaşi nume (şi, peste care, în 1831, s-a construit primul pod de piatră din Muntenia) s-au aşezat şi oameni veniţi din alte sate din judeţul Buzău, atraţi de înlesnirile fiscale pe care autorităţile le acordau celor care lucrau pentru poştă. Aşa s-a format localitatea în care suntem astăzi.

Cine suntem acum
Din 2008 suntem Pensiunea Valverde. Suntem o echipă de bucătari, cameriste,  ospătari, degustători, oameni care îngrijesc florile, legumele şi mirodeniile. Suntem o echipă care îşi primeşte mereu vizitatorii cu multă căldură şi cu un meniu natural şi sănătos. Ne aprovizionăm în cea mai mare parte cu carne, legume şi peşte din fermele proprii, dar şi direct de la producători renumiţi din zona Buzăului.

Vrem ca oaspeţii să se simtă la noi bine serviti şi bine primiti, ca să revină cu drag. Nu ne purtăm cu mănuşi cu invitaţii noşti. Ne purtăm cu mâncare făcută în casă, îi primim cu pâine din cuptorul nostru, cu borş de tăiţei şi multă voie bună.

Credem în tradiţie, mâncare bună şi deschidere către nou.

Ne mândrim cu istoria locului, povestim tuturor celor dispuşi să ne asculte despre cum era la Poştă odată şi suntem hotărâţi să ducem repuaţia locului mai departe.

Suntem convinşi că ingredientele proaspete sunt inima bucătăriei şi nimic nu se compară cu nişte mirodenii proaspăt culese din grădină. Facem în casă borşul şi tăiţeii pentru ciorbe şi supe, zacusca, murăturile şi pâinea, toate dupa reţete consacrate din zona noastră.

Ne place când oaspeţii noştri ne spun păreri, ne dau sugestii şi ne întreabă diverse lucruri. Ne place să ne înfrumuseţăm grădina şi pensiunea, căutăm şi încercăm reţete noi, dar le păstrăm cu sfinţenie pe cele moştenite de la străbuni.

Credem în mâncarea aromată şi pofticioasă la privit şi ne-ar plăcea ca toţi oamenii să încerce din mâncarea noastră măcar o dată.

Pentru albume de poze si vesti de la noi, ne gasesti pe Facebook: www.facebook/PensiuneaValverde

2006-2010. Copyright Casa Valverde. Toate drepturile rezervate